A legérdekesebb WordPress oldalak – Inspiráció és tanulságok

A WordPress oldalak ma már az internet szerves részét képezik, hiszen a világ összes weboldalának több mint 40%-a ezen a platformon fut. A WordPress rugalmassága, bővíthetősége és egyszerűsége miatt a kezdő bloggerek éppúgy előszeretettel használják, mint a nagyvállalatok. Jelen írásunkban jó példákat gyűjtöttünk össze nagy forgalmú és közismert márkákról, amelyek WordPress olodalak. Azt reprezentálják, hogyan lehet maximálisan kihasználni a platform lehetőségeit.

Miért választják sokan a WordPress-t?

Mielőtt belemerülnénk a WordPress oldalak világába, érdemes megérteni, miért is ilyen népszerű ez a tartalomkezelő rendszer. A WordPress alapvetően egy nyílt forráskódú platform, amelyet folyamatosan fejlesztenek és frissítenek. Az egyszerűen használható felületnek köszönhetően a kezdők is könnyedén készíthetnek professzionális kinézetű weboldalakat, miközben haladóbb felhasználók számára rengeteg bővítmény és sablon érhető el, amelyekkel testreszabhatják és fejleszthetik a weboldalaikat. A technikai előnyeiről és hátrányairól itt részletesebben is írtunk.

A WordPress oldalak, amiket be akarunk mutatni

Mivel a WordPress eredetileg blog motornak indult, nézzünk néhány példát blogokra, vagy azok magasabb szintű változataira a híroldalakra:

Variety – A szórakoztatóipar hírei

A Variety a szórakoztatóipar egyik legismertebb hírportálja, amely szintén WordPress alapokon működik. A filmekről, televíziós műsorokról és általában a popkultúráról szóló hírek és cikkek könnyedén publikálhatók és kategorizálhatók a WordPress segítségével. A Variety oldalán rengeteg multimédiás tartalom található, beleértve a videókat és képgalériákat, amelyeket a WordPress könnyedén kezel. Több, mint 100 éves a magazin, amely először 1905-ben jelent meg. A jelenlegi weblap designja erre emlékeztet a klasszikus napilapokat idéző megjelenésével, amit a multimédiás tartalmak tesznek moderné.

Kb. 46 millióan* látogatják havonta az oldalt, ami egy hatalmas szám és jól mutatja, hogy az általunk is használt tartalomkezelő kiváló választás igazán nagy forgalmú oldalakhoz is.

Miért inspiráló?

  • Multimédiás tartalmak kezelése: A Variety nagy mennyiségű képet és videót használ, amelyeket a WordPress rugalmasan kezel.
  • Reszponzív megjelenés: Az oldal jól működik minden eszközön, ami elengedhetetlen egy ilyen nagy forgalmú híroldal esetében.

TechCrunch – A technológiai világ élvonalában

Az egyik legismertebb a WordPress oldalak közül a TechCrunch, amely a technológiai világ egyik legnagyobb hírportálja. Gyűjteményünk második legnagyobb forgalmú oldala a havi kb. 9 milliós* látogatottságával. Az oldal egyszerű és letisztult dizájnt használ, ami segíti a felhasználókat, hogy a tartalomra koncentráljanak. A weboldal fő fókusza a technológiai újítások bemutatása és a startup világ elemzése.

A TechCrunch kiváló példa arra, hogyan lehet hatalmas forgalmat kezelni egy WordPress alapú weboldalon. A WordPress oldalak egyik legnagyobb előnye, hogy skálázhatók, így akár milliós nagyságrendű látogatót is kezelhetnek, ha megfelelően optimalizáltak.

Miért inspiráló?

  • Skálázhatóság: A TechCrunch bizonyítja, hogy a WordPress képes nagyméretű weboldalak kezelésére is.
  • Reszponzív dizájn: Az oldal minden eszközön, legyen az mobil vagy asztali, kiváló felhasználói élményt biztosít.

Microsoft News

A Microsoft News weboldala, amely technológiai híreket és frissítéseket kínál, szintén a WordPressre épül. A Microsoft a WordPress egyszerű tartalomkezelő funkcióit használja arra, hogy gyorsan publikáljon új híreket és technológiai fejlesztésekről szóló cikkeket. Ez egy újabb példa arra, hogy még a legnagyobb tech vállalatok is a WordPress rugalmasságát választják. Az weboldalt kb. 2 millióan* olvassák havonta.

Miért inspiráló?

  • Nagyvállalati megoldás: A Microsoft bizonyítja, hogy a WordPress nem csak kisebb weboldalak számára megfelelő, hanem a nagyvállalatok számára is ideális.
  • SEO optimalizált tartalom: A WordPress segítségével könnyen keresőbaráttá tehető a weboldal tartalma.

TED Blog – Inspiráló beszélgetések és ötletek

A TED előadások világszerte híressé váltak, és a TED hivatalos blogja is WordPressen fut. Ezen az oldalon elérhetők a legújabb TED Talk-ok, interjúk és egyéb inspiráló tartalmak. A TED Blog vizuálisan letisztult, és a WordPress segítségével egyszerűen kezelhető a tartalom, valamint könnyen integrálhatók a videók és a multimédiás tartalmak. Átlagos havi látogatottsága valahol 200-210 ezer* körül található.

Miért inspiráló?

  • Tartalomkezelés egyszerűsége: A WordPress lehetővé teszi a TED számára, hogy gyorsan és könnyedén publikáljon új tartalmakat.
  • Videó integráció: A blog szervesen integrálja a TED előadásokat, amelyek könnyen megtekinthetők közvetlenül az oldalon.

NLC – Nők Lapja Café

Az NLC a gyűjteményünk magyar példája, amely szintén WordPressre épül. Egy igen népszerű női magazinról van szó, amit a kb. 32 ezres* havi látogatottsága is jelez. Az oldal témái széleskörűek, a gasztronómiától kezdve a szépségápoláson át a családi és párkapcsolati tanácsokig.

Miért inspiráló?

  • Tartalomgazdagság: A WordPress segítségével könnyen publikálhatóak különböző típusú tartalmak, így cikkek, képgalériák és videók.
  • Egyszerű szerkesztés és frissítés: A napi rendszerességgel frissülő tartalom gyorsan és könnyen kezelhető a WordPress adminisztrációs felületén keresztül.

De ne csak blogokról és magazinokról szóljon a gyűjteményünk, íme néhány vállalati vagy kormányzati oldal. Olyan közismert márkák, amik nem igényelnek külön bemutatkozást valószínűleg. Éppen ezért a tartalomkezelő kiválasztásánál a két legfontosabb szolgáltatás a nagy forgalom zökkenőmentes kezelése és a biztonság volt.

The Walt Disney Company – A kreativitás és az elegancia találkozása

A The Walt Disney Company hivatalos weboldala is WordPressen fut, ami egy újabb bizonyítéka annak, hogy a platform nem csak kisvállalkozások és bloggerek számára készült. A Disney weboldalán minden elem tükrözi a márka kreativitását és eleganciáját, amit a WordPress flexibilitása lehetővé tesz.

A WordPress bővítményeivel és sablonjaival a Disney egy olyan vizuálisan lenyűgöző weboldalt hozott létre, amely egyaránt megfelel a felhasználói élményre vonatkozó elvárásoknak és a SEO követelményeknek. Szintén egy elég nagy forgalmú oldalról beszélünk, mert havi kb. 1,4 millió* látogatóval rendelkezik.

Miért inspiráló?

  • Erős márkaképviselet: A Disney weboldala arra példa, hogyan lehet a WordPress segítségével egyedi és márkahű megoldásokat létrehozni.
  • Sokféle tartalom: A multimédiás tartalmak – videók, képek, interaktív elemek – zökkenőmentesen beilleszthetők WordPressbe.
  • Elegáns is lehet egyszerű: nagyon finoman és egyszerű design elemekkel játszik az oldal, amitől korporatív minimalista, hanem inkább eleganciát mutat. Nem utolsó sorban jó hatással van az oldal betöltési idejére is.

Sony Music – A zeneipar képviselője a WordPress platformon

A cikkünk jelen szakaszában, már nem az a meglepetés, hogy mi a tartalomkezelő, hanem hogy a Sony Music hivatalos weboldala is a WordPress-t választotta. A zenei iparág egyik legnagyobb szereplője olyan weboldalt hozott létre, amely a tartalom gazdag, vizuálisan lenyűgöző megjelenésével kiválóan reprezentálja a márkát. Havi 220 ezer* körüli látogatottsággal rendelkezik, de a WordPress gond nélkül kezeli.

A Sony Music weboldalán elérhetőek a legfrissebb zenei hírek, albummegjelenések, koncertdátumok, és az oldalt egyszerre jellemzi a modern dizájn és a felhasználóbarát navigáció. A WordPress lehetővé tette, hogy a zenei tartalmak egyszerűen integrálhatók legyenek, miközben a weboldal keresőoptimalizálása is kiválóan megoldható.

Miért inspiráló?

  • Multimédiás integráció: A zenei és videós tartalmak gördülékeny integrációja a WordPressen.
  • SEO-barát kialakítás: A WordPress beépített SEO lehetőségei segítik a weboldal láthatóságát.

Whitehouse.gov – A kormányzati weboldalak jövője

Oké, itt nem egy nagyvállalatot hoztunk példának, hanem talán az egyik, ha nem a legnagyobb kormányzati oldalt. A Whitehouse.gov, az Egyesült Államok elnökségi hivatalának az oldala, és szintén WordPressen fut, ami bizonyítja, hogy a WordPress még a legnagyobb és legfontosabb weboldalak kezelésére is alkalmas. A weboldalon elérhető kormányzati hírek, sajtóközlemények és dokumentumok mind WordPress alapú tartalomkezelő rendszerrel működnek.

A Whitehouse.gov egy nagy forgalmú weboldal, körülbelül 4,4 millió* látogatóval rendelkezik havonta, amely magas szintű biztonságot és stabilitást igényel – mindezt a WordPress képes biztosítani a megfelelő konfigurációval és bővítményekkel.

Miért inspiráló?

  • Biztonság: A WordPress megfelelő konfigurálásával és bővítményeivel magas szintű biztonságot lehet elérni.
  • Hivatalos megjelenés: A weboldal letisztult dizájnja tökéletesen illeszkedik a kormányzati weboldalakhoz szükséges formális stílushoz.

Talán mostanra már az sem meglepő, hogy WordPress oldalak moduláris felépítése miatt, megfelelő kiegészítőkkel akár jó minőségű webshopokként is működnek. Legyen az néhány

Red Bull Records

A Red Bull Records, amely egy globális zenei kiadó, szintén WooCommerce-t használ. A webáruházon keresztül a kiadó előadóihoz kapcsolódó merchandise, zenék és egyéb termékek értékesítése történik. Körülbelül havi 13-14 ezer* látogatót fogad az oldal.

Miért inspiráló?

  • Zenei ipar támogatása: A WooCommerce kiváló megoldást kínál a zenei tartalmak és merchandise értékesítésére, különösen egy olyan márka számára, mint a Red Bull.
  • Többféle fizetési opció és globális elérés: A WooCommerce segítségével a Red Bull Records globális közönséget tud kiszolgálni különböző fizetési módokkal és pénznemekkel.

Swarovski

A Swarovski világ egyik legismertebb kristályékszer- és dísztárgy gyártója, webshopjuk magyar nyelven is működik és WordPress rendszerbe integrált webshop motort használnak. Látogatottsága meghaladja a havi 7 milliót* is.

Miért inspiráló?

  • Több nyelvű oldal: automatikusan, az IP cím alapján jeleníti meg a felhasználó nyelvén az oldalt, többek között magyarul is. Nem csak az oldal szövegét fordítja le, de a tartalom is igazodik az adott országhoz, mint például a bolthálózat megjelenítésénél.
  • Multimédiás megjelenés: ékszerekről beszélünk, így nem véletlen, hogy a luxus érzését kell visszaadni a megjelenéssel. Ezen sokat segít a sok dinamikus, videós tartalom beépítve és optimalizálva az oldalba.

Hogyan lehet Önnek is egy megbízható, sikeres WordPress oldalakat?

A fent bemutatott WordPress oldalak mind kiváló példái annak, hogy a platform mennyire sokoldalú és rugalmas. Ha Ön is ilyen megoldásban gondolkozik, keressen minket elérhetőségében és együtt folytathatjuk a tervezést és akár a kivitelezést is!

* A látogatási adatok becsült értékek és 2024 októberében készültek publikus adatok alapján.